laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών

Συνταγές

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
0.00

Υλικά συνταγής

½ κιλό σπαγγέτι

¼ κιλού συκωτάκια πουλιών

¾ φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη

¾ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

3 κουταλιές βούτυρο

4 κουταλιές φυτίνη

3 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να καβουρδιστούν και αφού πάρουν 2 – 3 βράσεις τα βγάζετε από τη φωτιά. Βάζετε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, το τραβάτε από τη φωτιά, ρίχνετε 2 – 3 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνετε. Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα να ανακατευθούν τα μακαρόνια με το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ανάλογο ταψάκι και στρώνετε το μισό σπαγγέτι. Το πασπαλίζετε με τη μισή παρμεζάνα, ρίχνετε επάνω τα συκωτάκια και τα στρώνετε καλά. Επάνω στα συκωτάκια στρώνετε το υπόλοιπο σπαγγέτι και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Χτυπάτε σε μπολ ελαφρά τα αυγά ολόκληρα και τους προσθέτετε τη γραβιέρα και λίγο πιπέρι. Περιχύνετε με αυτά το φαγητό και το ραντίζετε με το φρέσκο βούτυρο που λιώνετε σε ένα τηγάνι. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 20 λέπτα να ροδίσει καλά

 

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.