laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών

Συνταγές

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
0.00

Υλικά συνταγής

½ κιλό σπαγγέτι

¼ κιλού συκωτάκια πουλιών

¾ φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη

¾ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

3 κουταλιές βούτυρο

4 κουταλιές φυτίνη

3 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να καβουρδιστούν και αφού πάρουν 2 – 3 βράσεις τα βγάζετε από τη φωτιά. Βάζετε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, το τραβάτε από τη φωτιά, ρίχνετε 2 – 3 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνετε. Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα να ανακατευθούν τα μακαρόνια με το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ανάλογο ταψάκι και στρώνετε το μισό σπαγγέτι. Το πασπαλίζετε με τη μισή παρμεζάνα, ρίχνετε επάνω τα συκωτάκια και τα στρώνετε καλά. Επάνω στα συκωτάκια στρώνετε το υπόλοιπο σπαγγέτι και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Χτυπάτε σε μπολ ελαφρά τα αυγά ολόκληρα και τους προσθέτετε τη γραβιέρα και λίγο πιπέρι. Περιχύνετε με αυτά το φαγητό και το ραντίζετε με το φρέσκο βούτυρο που λιώνετε σε ένα τηγάνι. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 20 λέπτα να ροδίσει καλά

 

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,