laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών

Συνταγές

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
0.00

Υλικά συνταγής

½ κιλό σπαγγέτι

¼ κιλού συκωτάκια πουλιών

¾ φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη

¾ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

3 κουταλιές βούτυρο

4 κουταλιές φυτίνη

3 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να καβουρδιστούν και αφού πάρουν 2 – 3 βράσεις τα βγάζετε από τη φωτιά. Βάζετε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, το τραβάτε από τη φωτιά, ρίχνετε 2 – 3 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνετε. Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα να ανακατευθούν τα μακαρόνια με το βούτυρο. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ανάλογο ταψάκι και στρώνετε το μισό σπαγγέτι. Το πασπαλίζετε με τη μισή παρμεζάνα, ρίχνετε επάνω τα συκωτάκια και τα στρώνετε καλά. Επάνω στα συκωτάκια στρώνετε το υπόλοιπο σπαγγέτι και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Χτυπάτε σε μπολ ελαφρά τα αυγά ολόκληρα και τους προσθέτετε τη γραβιέρα και λίγο πιπέρι. Περιχύνετε με αυτά το φαγητό και το ραντίζετε με το φρέσκο βούτυρο που λιώνετε σε ένα τηγάνι. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 20 λέπτα να ροδίσει καλά

 

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.