laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Κανελόνια γεμιστά

Κανελόνια γεμιστά

Συνταγές

Κανελόνια γεμιστά
0.00

Υλικά Συνταγής

¾ κιλού κανελόνια

1 κιλό κιμάς

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

240 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά

1 κουταλιά πάστα ντομάτας

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη

1/3 φλιτζανιού φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μην ανοίξουν.

Βάζουμε τον κιμά με το μισό βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να καβουρδιστεί και τον ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ξεσβολιάσει τελείως. Προσθέτουμε τη μισή ντομάτα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και τον αφήνουμε να σιγοβράσει και να ρουφήξει εντελώς το ζουμί του. Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φρυγανιά και 3 με 4 κουταλιές τυρί τριμμένο. Χτυπάμε με πιρούνι ελαφρά τα 2 αυγά και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα. Παίρνουμε ένα – ένα μακαρόνι και με ένα κουταλάκι το γεμίζουμε κιμά, προσέχοντας να μη φθάνει ο κιμάς ως την άκρη του μακαρονιού διότι να χυθεί κατά το βράσιμο. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, διαλύουμε την υπόλοιπη ντομάτα σε 1 φλιτζάνι νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Λιώνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνουμε και αυτό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσουν και αφού πάρουν βράση, προσθέτουμε ακόμη 1 με 1/5 φλιτζάνι ζεστό νερό, γιατί τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν και να μείνουν σκληρά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή. Όσα μακαρόνια ανοίξουν κατά το ψήσιμο τοποθετείστε τα στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Αφού σιγοβράσουν και πιούν το ζουμί τους, τα βγάζετε ένα – ένα προσεκτικά σε πιατέλα και αν θέλετε τα περιχύνετε με καυτό βούτυρο και τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.

Σημείωση: Εάν θέλετε αντί για κατσαρόλα μπορείτε να ψήσετε τα κανελόνια σε ταψάκι στο φούρνο

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.