laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Κανελόνια γεμιστά

Κανελόνια γεμιστά

Συνταγές

Κανελόνια γεμιστά
0.00

Υλικά Συνταγής

¾ κιλού κανελόνια

1 κιλό κιμάς

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

240 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά

1 κουταλιά πάστα ντομάτας

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη

1/3 φλιτζανιού φρυγανιά

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μην ανοίξουν.

Βάζουμε τον κιμά με το μισό βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να καβουρδιστεί και τον ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ξεσβολιάσει τελείως. Προσθέτουμε τη μισή ντομάτα λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και τον αφήνουμε να σιγοβράσει και να ρουφήξει εντελώς το ζουμί του. Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φρυγανιά και 3 με 4 κουταλιές τυρί τριμμένο. Χτυπάμε με πιρούνι ελαφρά τα 2 αυγά και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα. Παίρνουμε ένα – ένα μακαρόνι και με ένα κουταλάκι το γεμίζουμε κιμά, προσέχοντας να μη φθάνει ο κιμάς ως την άκρη του μακαρονιού διότι να χυθεί κατά το βράσιμο. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, διαλύουμε την υπόλοιπη ντομάτα σε 1 φλιτζάνι νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Λιώνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνουμε και αυτό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσουν και αφού πάρουν βράση, προσθέτουμε ακόμη 1 με 1/5 φλιτζάνι ζεστό νερό, γιατί τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν και να μείνουν σκληρά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή. Όσα μακαρόνια ανοίξουν κατά το ψήσιμο τοποθετείστε τα στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Αφού σιγοβράσουν και πιούν το ζουμί τους, τα βγάζετε ένα – ένα προσεκτικά σε πιατέλα και αν θέλετε τα περιχύνετε με καυτό βούτυρο και τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.

Σημείωση: Εάν θέλετε αντί για κατσαρόλα μπορείτε να ψήσετε τα κανελόνια σε ταψάκι στο φούρνο

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Ραβιόλια με κρέας και κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε τηγάνι και ζεσταίνουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ώσπου να λιώσει το βούτυρο.

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.