laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αυγά γεμιστά

Συνταγές

Αυγά γεμιστά
0.00

Υλικά συνταγής

6 μεγάλα αυγά βρασμένα σφικτά

2 κουτ.σούπας μαγιονέζα

αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο 

λίγη κάπαρη

1-2 πιπεριές κόκκινες γλυκές σε λωρίδες

1-2 ντομάτες κομμένες σε 6/6

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα αυγά σφικτά και τα καθαρίζετε.Τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.Αφαιρείτε τους κρόκους και τους λιώνετε.Προσθέτετε τη μαγιονέζα,2-3 αγγουράκια ψιλοκομμένα,το μαϊντανό,λίγη κάπαρη,ανακατεύετε και γεμίζετε τα ασπράδια με το μίγμα.Τα βάζετε επάνω σε φέτες ντομάτας και τα γαρνίρετε με την κόκκινη πιπεριά και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο