laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αυγά βραστά γεμιστά

Συνταγές

Αυγά βραστά γεμιστά
0.00

Υλικά συνταγής

12 αυγά βραστά

α) Γέμιση:

2-3 κουτ.σούπας πολτό μαύρης ελιάς 

4 κρόκους βραστούς

λίγη ρίγανη

αλάτι και πιπέρι μαύρο

β) Γέμιση:

75 γρ.τόνο κονσέρβα

3-4 φιλέτα αντσούγιας

4 κρόκους βραστούς

λίγο ούζο

αλάτι και πιπέρι

γ) Γέμιση:

1 αβοκάντο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κλώνους κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη καυτερή

χυμό 1 λεμονιού

4 βραστούς κρόκους

1 πρέζα κύμινο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλέση συνταγής

Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείτε τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά και γεμίζετε με το κορνέ τα 8 μισά αυγά από την κάθε γέμιση.Σερβίρονται κρύα.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο