laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αυγά βραστά γεμιστά

Συνταγές

Αυγά βραστά γεμιστά
0.00

Υλικά συνταγής

12 αυγά βραστά

α) Γέμιση:

2-3 κουτ.σούπας πολτό μαύρης ελιάς 

4 κρόκους βραστούς

λίγη ρίγανη

αλάτι και πιπέρι μαύρο

β) Γέμιση:

75 γρ.τόνο κονσέρβα

3-4 φιλέτα αντσούγιας

4 κρόκους βραστούς

λίγο ούζο

αλάτι και πιπέρι

γ) Γέμιση:

1 αβοκάντο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κλώνους κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη καυτερή

χυμό 1 λεμονιού

4 βραστούς κρόκους

1 πρέζα κύμινο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλέση συνταγής

Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείτε τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά και γεμίζετε με το κορνέ τα 8 μισά αυγά από την κάθε γέμιση.Σερβίρονται κρύα.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.