laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αυγά βραστά γεμιστά

Συνταγές

Αυγά βραστά γεμιστά
0.00

Υλικά συνταγής

12 αυγά βραστά

α) Γέμιση:

2-3 κουτ.σούπας πολτό μαύρης ελιάς 

4 κρόκους βραστούς

λίγη ρίγανη

αλάτι και πιπέρι μαύρο

β) Γέμιση:

75 γρ.τόνο κονσέρβα

3-4 φιλέτα αντσούγιας

4 κρόκους βραστούς

λίγο ούζο

αλάτι και πιπέρι

γ) Γέμιση:

1 αβοκάντο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κλώνους κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη καυτερή

χυμό 1 λεμονιού

4 βραστούς κρόκους

1 πρέζα κύμινο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλέση συνταγής

Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείτε τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά και γεμίζετε με το κορνέ τα 8 μισά αυγά από την κάθε γέμιση.Σερβίρονται κρύα.

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί