laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας

Συνταγές

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
0.00

Υλικά συνταγής

250 γρ.κοτόπουλο βραστό ψαχνό ή χοιρινό ή μοσχάρι ή βραστά αλλαντικά

250 γρ.βούτυρο Κερκύρας μαλακωμένο

1-2 πρέζες κάρυ

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ή σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ.σούπας φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

αλάτι και πιπέρι λευκό

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για 4΄-6΄.Αυτό το μίγμα το χρησιμοποιείτε για καναπεδάκια,για να γεμίσετε ταρτάκια,για μικρά σάντουιτς,με τοστ ή πίτες.

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν