laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας

Συνταγές

Μους με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας
0.00

Υλικά συνταγής

250 γρ.κοτόπουλο βραστό ψαχνό ή χοιρινό ή μοσχάρι ή βραστά αλλαντικά

250 γρ.βούτυρο Κερκύρας μαλακωμένο

1-2 πρέζες κάρυ

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ή σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ.σούπας φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

αλάτι και πιπέρι λευκό

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για 4΄-6΄.Αυτό το μίγμα το χρησιμοποιείτε για καναπεδάκια,για να γεμίσετε ταρτάκια,για μικρά σάντουιτς,με τοστ ή πίτες.

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά