laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μους με ντομάτες λιαστές

Συνταγές

Μους με ντομάτες λιαστές
0.00

Υλικά συνταγής

250 γρ.ντομάτες λιαστές

75 γρ.παρμεζάνα τριμμένη

175 γρ.βούτυρο Κερκύρας

1/2 ματσάκι βασιλικό

2-4 κουτ.σούπας κουκουνάρια

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

125 γρ.κρέμα γάλακτος

​1-2 πρέζες πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε για 2΄-3΄.Προσθέτετε τις ντομάτες,το βασιλικό,τα κουκουνάρια,το σκόρδο και το καγιέν.Τα χτυπάτε για ακόμα 2΄-3΄και την τελευταία στιγμή ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος και σταματάτε το χτύπημα.Σερβίρετε σε μπολ,μαζί με μπισκοτάκια αλμυρά και μπαστούνια φρέσκων λαχανικών.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε