laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μους με ντομάτες λιαστές

Συνταγές

Μους με ντομάτες λιαστές
0.00

Υλικά συνταγής

250 γρ.ντομάτες λιαστές

75 γρ.παρμεζάνα τριμμένη

175 γρ.βούτυρο Κερκύρας

1/2 ματσάκι βασιλικό

2-4 κουτ.σούπας κουκουνάρια

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

125 γρ.κρέμα γάλακτος

​1-2 πρέζες πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε για 2΄-3΄.Προσθέτετε τις ντομάτες,το βασιλικό,τα κουκουνάρια,το σκόρδο και το καγιέν.Τα χτυπάτε για ακόμα 2΄-3΄και την τελευταία στιγμή ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος και σταματάτε το χτύπημα.Σερβίρετε σε μπολ,μαζί με μπισκοτάκια αλμυρά και μπαστούνια φρέσκων λαχανικών.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.