laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μους με ντομάτες λιαστές

Συνταγές

Μους με ντομάτες λιαστές
0.00

Υλικά συνταγής

250 γρ.ντομάτες λιαστές

75 γρ.παρμεζάνα τριμμένη

175 γρ.βούτυρο Κερκύρας

1/2 ματσάκι βασιλικό

2-4 κουτ.σούπας κουκουνάρια

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

125 γρ.κρέμα γάλακτος

​1-2 πρέζες πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε για 2΄-3΄.Προσθέτετε τις ντομάτες,το βασιλικό,τα κουκουνάρια,το σκόρδο και το καγιέν.Τα χτυπάτε για ακόμα 2΄-3΄και την τελευταία στιγμή ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος και σταματάτε το χτύπημα.Σερβίρετε σε μπολ,μαζί με μπισκοτάκια αλμυρά και μπαστούνια φρέσκων λαχανικών.

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.