laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μους με ψίχα καβουριού

Συνταγές

Μους με ψίχα καβουριού
0.00

Υλικά συνταγής

250 γρ.καβουρόψιχα ή γαριδόψιχα ή αστακόψιχα

125 γρ.βούτυρο Κερκύρας μαλακωμένο

125 γρ.κρέμα γάλακτος

1 κουτ.γλυκού ούζο και 1 μπράντυ

1-2 κουτ.σούπας κέτσαπ

1-2 σταγόνες ταμπάσκο

1 κουτ.γλυκού αγγλική σάλτσα

αλάτι και πιπέρι λευκό

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα για 5΄στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο και στο τέλος την κρέμα γάλακτος,το πιπέρι και το αλάτι.Κρυώνετε την κρέμα στο ψυγείο και τη χρησιμοποιείτε για όλες τις αλείψεις και γεμίσεις κρύων μεζέδων.Με τον ίδιο τρόπο κάνετε μους γαρίδας,καραβίδας και αστακού.

 

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.