laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μους με ψίχα καβουριού

Συνταγές

Μους με ψίχα καβουριού
0.00

Υλικά συνταγής

250 γρ.καβουρόψιχα ή γαριδόψιχα ή αστακόψιχα

125 γρ.βούτυρο Κερκύρας μαλακωμένο

125 γρ.κρέμα γάλακτος

1 κουτ.γλυκού ούζο και 1 μπράντυ

1-2 κουτ.σούπας κέτσαπ

1-2 σταγόνες ταμπάσκο

1 κουτ.γλυκού αγγλική σάλτσα

αλάτι και πιπέρι λευκό

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα για 5΄στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο και στο τέλος την κρέμα γάλακτος,το πιπέρι και το αλάτι.Κρυώνετε την κρέμα στο ψυγείο και τη χρησιμοποιείτε για όλες τις αλείψεις και γεμίσεις κρύων μεζέδων.Με τον ίδιο τρόπο κάνετε μους γαρίδας,καραβίδας και αστακού.

 

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,