laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μους με ψίχα καβουριού

Συνταγές

Μους με ψίχα καβουριού
0.00

Υλικά συνταγής

250 γρ.καβουρόψιχα ή γαριδόψιχα ή αστακόψιχα

125 γρ.βούτυρο Κερκύρας μαλακωμένο

125 γρ.κρέμα γάλακτος

1 κουτ.γλυκού ούζο και 1 μπράντυ

1-2 κουτ.σούπας κέτσαπ

1-2 σταγόνες ταμπάσκο

1 κουτ.γλυκού αγγλική σάλτσα

αλάτι και πιπέρι λευκό

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα για 5΄στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο και στο τέλος την κρέμα γάλακτος,το πιπέρι και το αλάτι.Κρυώνετε την κρέμα στο ψυγείο και τη χρησιμοποιείτε για όλες τις αλείψεις και γεμίσεις κρύων μεζέδων.Με τον ίδιο τρόπο κάνετε μους γαρίδας,καραβίδας και αστακού.

 

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε