laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μους πέστροφας

Συνταγές

Μους πέστροφας
0.00

Υλικά συνταγής

500-750 γρ.φιλέτα καπνιστής πέστροφας (ή άλλο φιλέτο καπνιστού ψαριού)

500 γρ.γιαούρτι σακούλας

125 γρ.κρέμα γάλακτος

χυμό 1-2 λεμονιών

ξύσμα 1/2 λεμονιού

1 κουτ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε όλα τα υλικά για 5΄στο μίξερ και κρυώνετε την κρέμα στο ψυγείο.Οι μους από καπνιστά ψάρια γίνονται έξοχα καναπεδάκια,τα οποία γαρνίρετε στη μέση με αυγά τύπου χαβιάρι (κόκκινο-μαύρο).Για ανοιχτά σάντουιτς με γαλλική μπακέτα,για σάντουιτς με μικρά στρογγυλά ή μακρόστενα ψωμάκια,όπως ταρτάκια και αλμυρά μπισκότα.

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά