laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μους πέστροφας

Συνταγές

Μους πέστροφας
0.00

Υλικά συνταγής

500-750 γρ.φιλέτα καπνιστής πέστροφας (ή άλλο φιλέτο καπνιστού ψαριού)

500 γρ.γιαούρτι σακούλας

125 γρ.κρέμα γάλακτος

χυμό 1-2 λεμονιών

ξύσμα 1/2 λεμονιού

1 κουτ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε όλα τα υλικά για 5΄στο μίξερ και κρυώνετε την κρέμα στο ψυγείο.Οι μους από καπνιστά ψάρια γίνονται έξοχα καναπεδάκια,τα οποία γαρνίρετε στη μέση με αυγά τύπου χαβιάρι (κόκκινο-μαύρο).Για ανοιχτά σάντουιτς με γαλλική μπακέτα,για σάντουιτς με μικρά στρογγυλά ή μακρόστενα ψωμάκια,όπως ταρτάκια και αλμυρά μπισκότα.

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Κεφτέδες με πράσινα κολοκύθια
Πλύντε τα κολοκύθια και τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.