laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μους πέστροφας

Συνταγές

Μους πέστροφας
0.00

Υλικά συνταγής

500-750 γρ.φιλέτα καπνιστής πέστροφας (ή άλλο φιλέτο καπνιστού ψαριού)

500 γρ.γιαούρτι σακούλας

125 γρ.κρέμα γάλακτος

χυμό 1-2 λεμονιών

ξύσμα 1/2 λεμονιού

1 κουτ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε όλα τα υλικά για 5΄στο μίξερ και κρυώνετε την κρέμα στο ψυγείο.Οι μους από καπνιστά ψάρια γίνονται έξοχα καναπεδάκια,τα οποία γαρνίρετε στη μέση με αυγά τύπου χαβιάρι (κόκκινο-μαύρο).Για ανοιχτά σάντουιτς με γαλλική μπακέτα,για σάντουιτς με μικρά στρογγυλά ή μακρόστενα ψωμάκια,όπως ταρτάκια και αλμυρά μπισκότα.

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Αυγά γεμιστά
Βράζετε τα αυγά σφικτά,τα καθαρίζετε,τα χωρίζετε στη μέση και κόβετε τις άκρες για να στέκονται όρθια.

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.