laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μους πέστροφας

Συνταγές

Μους πέστροφας
0.00

Υλικά συνταγής

500-750 γρ.φιλέτα καπνιστής πέστροφας (ή άλλο φιλέτο καπνιστού ψαριού)

500 γρ.γιαούρτι σακούλας

125 γρ.κρέμα γάλακτος

χυμό 1-2 λεμονιών

ξύσμα 1/2 λεμονιού

1 κουτ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε όλα τα υλικά για 5΄στο μίξερ και κρυώνετε την κρέμα στο ψυγείο.Οι μους από καπνιστά ψάρια γίνονται έξοχα καναπεδάκια,τα οποία γαρνίρετε στη μέση με αυγά τύπου χαβιάρι (κόκκινο-μαύρο).Για ανοιχτά σάντουιτς με γαλλική μπακέτα,για σάντουιτς με μικρά στρογγυλά ή μακρόστενα ψωμάκια,όπως ταρτάκια και αλμυρά μπισκότα.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.