laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μελιτζανομπουρεκάκια

Συνταγές

Μελιτζανομπουρεκάκια
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό μελιτζάνες

400 γρ.τυρί φέτα 

2-4 κουτ.σούπας μαϊντανό

μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Για το κουρκούτι:

300 γρ.χλιαρό νερό

1 αυγό

200 γρ.αλεύρι

50 γρ.άνθος αραβοσίτου

20 γρ.μπέικιν πάουντερ

150 γρ.μπύρα

 

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.Τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο.Λιώνετε την φέτα με το πιρούνι και προσθέτετε τον μαϊντανό.Γεμίζετε κάθε φέτα μελιτζάνας,με ένα κουταλάκι του γλυκού από τη λιωμένη φέτα και φτιάχνετε μικρά μπουρεκάκια.Κάνετε το κουρκούτι,χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί,ώσπου να γίνουν ένας χυλός.Έπειτα παίρνετε ένα μπουρεκάκι,το βουτάτε μέσα στο κουρκούτι και το τηγανίζετε.

 

 

 

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.

Ελαφριά μελιτζανοσαλάτα
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στο φούρνο

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.