laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μελιτζανομπουρεκάκια

Συνταγές

Μελιτζανομπουρεκάκια
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό μελιτζάνες

400 γρ.τυρί φέτα 

2-4 κουτ.σούπας μαϊντανό

μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Για το κουρκούτι:

300 γρ.χλιαρό νερό

1 αυγό

200 γρ.αλεύρι

50 γρ.άνθος αραβοσίτου

20 γρ.μπέικιν πάουντερ

150 γρ.μπύρα

 

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.Τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο.Λιώνετε την φέτα με το πιρούνι και προσθέτετε τον μαϊντανό.Γεμίζετε κάθε φέτα μελιτζάνας,με ένα κουταλάκι του γλυκού από τη λιωμένη φέτα και φτιάχνετε μικρά μπουρεκάκια.Κάνετε το κουρκούτι,χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί,ώσπου να γίνουν ένας χυλός.Έπειτα παίρνετε ένα μπουρεκάκι,το βουτάτε μέσα στο κουρκούτι και το τηγανίζετε.

 

 

 

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Πουρές σαλάτας με σπανάκι & αγκινάρα
Πλένουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά

Ταραμοσαλάτα
Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στίβετε καλά.

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.