laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μελιτζανομπουρεκάκια

Συνταγές

Μελιτζανομπουρεκάκια
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό μελιτζάνες

400 γρ.τυρί φέτα 

2-4 κουτ.σούπας μαϊντανό

μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Για το κουρκούτι:

300 γρ.χλιαρό νερό

1 αυγό

200 γρ.αλεύρι

50 γρ.άνθος αραβοσίτου

20 γρ.μπέικιν πάουντερ

150 γρ.μπύρα

 

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.Τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο.Λιώνετε την φέτα με το πιρούνι και προσθέτετε τον μαϊντανό.Γεμίζετε κάθε φέτα μελιτζάνας,με ένα κουταλάκι του γλυκού από τη λιωμένη φέτα και φτιάχνετε μικρά μπουρεκάκια.Κάνετε το κουρκούτι,χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί,ώσπου να γίνουν ένας χυλός.Έπειτα παίρνετε ένα μπουρεκάκι,το βουτάτε μέσα στο κουρκούτι και το τηγανίζετε.

 

 

 

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.