laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μελιτζανομπουρεκάκια

Συνταγές

Μελιτζανομπουρεκάκια
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό μελιτζάνες

400 γρ.τυρί φέτα 

2-4 κουτ.σούπας μαϊντανό

μοσχοκάρυδο

αλάτι και πιπέρι

Για το κουρκούτι:

300 γρ.χλιαρό νερό

1 αυγό

200 γρ.αλεύρι

50 γρ.άνθος αραβοσίτου

20 γρ.μπέικιν πάουντερ

150 γρ.μπύρα

 

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.Τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο.Λιώνετε την φέτα με το πιρούνι και προσθέτετε τον μαϊντανό.Γεμίζετε κάθε φέτα μελιτζάνας,με ένα κουταλάκι του γλυκού από τη λιωμένη φέτα και φτιάχνετε μικρά μπουρεκάκια.Κάνετε το κουρκούτι,χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί,ώσπου να γίνουν ένας χυλός.Έπειτα παίρνετε ένα μπουρεκάκι,το βουτάτε μέσα στο κουρκούτι και το τηγανίζετε.

 

 

 

Αυγά βραστά γεμιστά
Κόβετε τα αυγά στα δύο και αφαιρείται τους κρόκους.Χτυπάτε στο μίξερ την κάθε γέμιση χωριστά

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ψαροκεφτέδες
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Μους με ψίχα καβουριού
Χτυπάτε το βούτυρο με την καβουρόψιχα στο μίξερ και ρίχνετε διαδοχικά λίγο-λίγο το ούζο,το μπράντυ,την κέτσαπ,την αγγλική σάλτσα,το ταμπάσκο

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Κις λορέν με μπέϊκον
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα , ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχα ψωμιού.