Υλικά συνταγής
185 γρ.βούτυρο
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλιά σιρόπι τηγανίτας
1 1/2 φλιτζάνι καρότο χοντροτριμμένο
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει
1/4 φλιτζανιού κακάο
3/4 φλιτζανιού γάλα
Κρέμα τυριού
125 γρ.τυρί κρέμα
60 γρ.βούτυρο
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια καυτό νερό
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώστε μια φόρμα 20εκ.Χτυπήστε σε μικρό μπολ με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και το ξύσμα ώσπου απλώς να ανακατευτούν.Χτυπήστε μέσα τα αυγά και το σιρόπι.Μεταφέρετε το μίγμα σε μεγάλο μπολ,ανακατέψτε μέσα σε δύο δόσεις το καρότο,το αλεύρι κοσκινισμένο,τη σόδα,το κακάο και το γάλα.Βάλτε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε το σε μέτριο φούρνο περίπου 50 λεπτά ώσπου να σφίξει.Αφήστε να σταθεί 5 λεπτά και βγάλτε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει.Αλείψτε το με την κρέμα τυριού.
Κρέμα τυριού:Χτυπήστε σε μικρό μπολ με το μίξερ το τυρί,το βούτυρο και το ξύσμα ώσπου να αφρατέψουν.Χτυπήστε μέσα λίγη λίγη τη ζάχαρη κοσκινισμένη και το νερό.