Υλικά συνταγής
1/2 φλιτζάνι λικέρ Κουαντρό
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
90 γρ.βούτυρο λιωμένο
6 αυγά χωρισμένα
150 γρ.σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
Γέμιση μόκα
2 κουταλάκια σκόνη στιγμιαίου καφέ
2 κουταλιές ζεστό νερό
300 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
6 κρόκοι αυγών
Κρέμα βουτύρου σοκολάτας
2 κουταλάκια σκόνη στιγμιαίου καφέ
1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
4 κρόκοι αυγών
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
185 γρ.βούτυρο μαλακωμένο
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώστε μια βαθιά στρογγυλή φόρμα 23εκ.καλύψτε τη βάση με λαδόχαρτο και βουτυρώστε το.Ανακατέψτε σε μικρό μπολ λικέρ και ξύσμα,αφήστε 30΄ και σουρώστε.Κρατήστε χωριστά το ξύσμα.Ανακατέψτε καλά σε μεγάλο μπολ σοκολάτα,βούτυρο και το ξύσμα.Ανακατέψτε μέσα 3 κουταλάκια από το λικέρ,τους κρόκους και το αλεύρι κοσκινισμένο.Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με το μίξερ σε μικρό μπολ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.Χτυπήστε μέσα τη ζάχαρη λίγη λίγη ώσπου να διαλυθεί εντελώς.Ανακατέψτε απαλά τη μαρέγκα στο μίγμα σε δύο δόσεις.Βάλτε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε σε μέτριο φούρνο περίπου 35΄ώσπου να σφίξει.Αφήστε να σταθεί 5΄και βγάλτε το κέικ σε σχάρα να κρυώσει.Κόψτε το κέικ σε 3 φέτες οριζόντια.Βάλτε 1 φέτα σε πιατέλα,αλείψτε με τη μισή γέμιση και βάλτε τη στο ψυγείο 15΄.Προσθέστε άλλη 1 φέτα,την υπόλοιπη γέμιση και μετά την τρίτη φέτα και βάλτε τις στο ψυγείο 30΄.Καλύψτε την τούρτα με την κρέμα βουτύρου και βάλτε την στο ψυγείο 30΄.
Γέμιση μόκα: Διαλύστε τον καφέ στο νερό,ανακατέψτε μέσα τη σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου,μετά τους κρόκους και μετά 1/3 φλιτζανιού από το λικέρ και βάλτε στο ψυγείο μερικές ώρες να σφίξει.
Κρέμα βουτύρου σοκολάτας: Διαλύστε τον καφέ στο νερό,ανακατέψτε μέσα το υπόλοιπο λικέρ και τη σοκολάτα και ανακατέψτε να γίνει κρέμα.Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μικρό μπολ με το μίξερ ώσπου να γίνουν κρέμα.Χτυπήστε μέσα το μίγμα σοκολάτας λίγο λίγο και βάλτε στο ψυγείο 10 ΄να σφίξει.