laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ριγανάτο στιγμής

Συνταγές

Ριγανάτο στιγμής
5.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή άλλο κρέας άσπρο τρυφερού ζώου

125γρ.ελαιόλαδο

75γρ.κρέμα γάλακτος

χυμό 1-2 λεμονιών

2-6 πρέζες ρίγανη (άνθη και φύλλα)

αλάτι και πιπέρι μαύρο ή άσπρο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.Μόλις τελειώσετε, πετάτε ένα μέρος από το λάδι,αλατοπιπερώνετε,πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σβήνετε με το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος.Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα βράζετε για ακόμα μερικά λεπτά,μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Γεμιστά