Υλικά συνταγής
1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή άλλο κρέας άσπρο τρυφερού ζώου
125γρ.ελαιόλαδο
75γρ.κρέμα γάλακτος
χυμό 1-2 λεμονιών
2-6 πρέζες ρίγανη (άνθη και φύλλα)
αλάτι και πιπέρι μαύρο ή άσπρο
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.Μόλις τελειώσετε, πετάτε ένα μέρος από το λάδι,αλατοπιπερώνετε,πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σβήνετε με το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος.Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα βράζετε για ακόμα μερικά λεπτά,μέχρι να δέσει η σάλτσα.