laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ριγανάτο στιγμής

Συνταγές

Ριγανάτο στιγμής
5.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή άλλο κρέας άσπρο τρυφερού ζώου

125γρ.ελαιόλαδο

75γρ.κρέμα γάλακτος

χυμό 1-2 λεμονιών

2-6 πρέζες ρίγανη (άνθη και φύλλα)

αλάτι και πιπέρι μαύρο ή άσπρο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.Μόλις τελειώσετε, πετάτε ένα μέρος από το λάδι,αλατοπιπερώνετε,πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σβήνετε με το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος.Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα βράζετε για ακόμα μερικά λεπτά,μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.