laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά

Συνταγές

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
5.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα,κομμένο σε λωρίδες

1 κιλό πράσα σε ψιλές φέτες

250γρ.σέλινο ψιλοκομμένο ή σε ψιλές φέτες

250γρ.καρότα ψιλοκομμένα ή σε ψιλές φέτες

75γρ.ελαιόλαδο

2 πρέζες ρίγανη ή θυμάρι

2 πρέζες μπούκοβο ή πάπρικα 

αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.Σε τηγάνι ρίχνετε το λάδι και τα πράσα,τα οποία τσιγαρίζετε ελαφρά.Προσθέτετε το χοιρινό και τα μπαχαρικά και σιγοψήνετε,μέχρι να ψηθεί το κρέας.Προσθέτετε τα καρότα και το σέλινο με το νερό τους και αλατοπιπερώνετε.Όταν δέσει η σάλτσα,σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά