laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά

Συνταγές

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
5.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα,κομμένο σε λωρίδες

1 κιλό πράσα σε ψιλές φέτες

250γρ.σέλινο ψιλοκομμένο ή σε ψιλές φέτες

250γρ.καρότα ψιλοκομμένα ή σε ψιλές φέτες

75γρ.ελαιόλαδο

2 πρέζες ρίγανη ή θυμάρι

2 πρέζες μπούκοβο ή πάπρικα 

αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.Σε τηγάνι ρίχνετε το λάδι και τα πράσα,τα οποία τσιγαρίζετε ελαφρά.Προσθέτετε το χοιρινό και τα μπαχαρικά και σιγοψήνετε,μέχρι να ψηθεί το κρέας.Προσθέτετε τα καρότα και το σέλινο με το νερό τους και αλατοπιπερώνετε.Όταν δέσει η σάλτσα,σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Μπριάμι
Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Γεμιστά

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.