laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά

Συνταγές

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
5.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα,κομμένο σε λωρίδες

1 κιλό πράσα σε ψιλές φέτες

250γρ.σέλινο ψιλοκομμένο ή σε ψιλές φέτες

250γρ.καρότα ψιλοκομμένα ή σε ψιλές φέτες

75γρ.ελαιόλαδο

2 πρέζες ρίγανη ή θυμάρι

2 πρέζες μπούκοβο ή πάπρικα 

αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.Σε τηγάνι ρίχνετε το λάδι και τα πράσα,τα οποία τσιγαρίζετε ελαφρά.Προσθέτετε το χοιρινό και τα μπαχαρικά και σιγοψήνετε,μέχρι να ψηθεί το κρέας.Προσθέτετε τα καρότα και το σέλινο με το νερό τους και αλατοπιπερώνετε.Όταν δέσει η σάλτσα,σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι.

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο