laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σπετσοφάι Πηλίου

Συνταγές

Σπετσοφάι Πηλίου
0.00

Υλικά συνταγής

750γρ.μικρές ή μεγάλες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα

750γρ.μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες

750γρ.ντομάτες κομμένες στα τέσσερα

750γρ.λουκάνικα (Πηλίου ή Τριπόλεως)

2 πρέζες μαύρο πιπέρι

2 πρέζες ρίγανη

2 πρέζες κόλιανδρο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4-8 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

125γρ.ρετσίνα

λάδι για τηγάνισμα 

αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξαφλουδίζετε τις ντομάτες.Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα μπαχαρικά,το σκόρδο και το αλάτι.Ρίχνετε τη ρετσίνα σε ένα ταψί και απλώνετε τα λουκάνικα.Τα σκεπάζετε με τις μελιτζάνες,τις πιπεριές και τις ντομάτες.Πασπαλίζετε με το μίγμα του μπολ.Ψήνετε σε μέτριο προς καυτό φούρνο,για 15΄-20΄.Το σερβίρετε κρύο ή ζεστό. 

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά