laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σπετσοφάι Πηλίου

Συνταγές

Σπετσοφάι Πηλίου
0.00

Υλικά συνταγής

750γρ.μικρές ή μεγάλες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα

750γρ.μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες

750γρ.ντομάτες κομμένες στα τέσσερα

750γρ.λουκάνικα (Πηλίου ή Τριπόλεως)

2 πρέζες μαύρο πιπέρι

2 πρέζες ρίγανη

2 πρέζες κόλιανδρο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4-8 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

125γρ.ρετσίνα

λάδι για τηγάνισμα 

αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξαφλουδίζετε τις ντομάτες.Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα μπαχαρικά,το σκόρδο και το αλάτι.Ρίχνετε τη ρετσίνα σε ένα ταψί και απλώνετε τα λουκάνικα.Τα σκεπάζετε με τις μελιτζάνες,τις πιπεριές και τις ντομάτες.Πασπαλίζετε με το μίγμα του μπολ.Ψήνετε σε μέτριο προς καυτό φούρνο,για 15΄-20΄.Το σερβίρετε κρύο ή ζεστό. 

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!