laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σπετσοφάι Πηλίου

Συνταγές

Σπετσοφάι Πηλίου
0.00

Υλικά συνταγής

750γρ.μικρές ή μεγάλες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα

750γρ.μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες

750γρ.ντομάτες κομμένες στα τέσσερα

750γρ.λουκάνικα (Πηλίου ή Τριπόλεως)

2 πρέζες μαύρο πιπέρι

2 πρέζες ρίγανη

2 πρέζες κόλιανδρο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4-8 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

125γρ.ρετσίνα

λάδι για τηγάνισμα 

αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξαφλουδίζετε τις ντομάτες.Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα μπαχαρικά,το σκόρδο και το αλάτι.Ρίχνετε τη ρετσίνα σε ένα ταψί και απλώνετε τα λουκάνικα.Τα σκεπάζετε με τις μελιτζάνες,τις πιπεριές και τις ντομάτες.Πασπαλίζετε με το μίγμα του μπολ.Ψήνετε σε μέτριο προς καυτό φούρνο,για 15΄-20΄.Το σερβίρετε κρύο ή ζεστό. 

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Κοτόπουλο πάπρικας
Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του πουλιού απ όλες τις πλευρές

Γλώσσες με κρασί
Καθαρίζετε τις γλώσσες, τις πλένετε, τις λαδώνετε και τις αλατοπιπερώνετε

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί