laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Σπετσοφάι Πηλίου

Συνταγές

Σπετσοφάι Πηλίου
0.00

Υλικά συνταγής

750γρ.μικρές ή μεγάλες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα

750γρ.μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες

750γρ.ντομάτες κομμένες στα τέσσερα

750γρ.λουκάνικα (Πηλίου ή Τριπόλεως)

2 πρέζες μαύρο πιπέρι

2 πρέζες ρίγανη

2 πρέζες κόλιανδρο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4-8 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

125γρ.ρετσίνα

λάδι για τηγάνισμα 

αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξαφλουδίζετε τις ντομάτες.Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα μπαχαρικά,το σκόρδο και το αλάτι.Ρίχνετε τη ρετσίνα σε ένα ταψί και απλώνετε τα λουκάνικα.Τα σκεπάζετε με τις μελιτζάνες,τις πιπεριές και τις ντομάτες.Πασπαλίζετε με το μίγμα του μπολ.Ψήνετε σε μέτριο προς καυτό φούρνο,για 15΄-20΄.Το σερβίρετε κρύο ή ζεστό. 

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί