Υλικά συνταγής
750γρ.μικρές ή μεγάλες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
750γρ.μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες
750γρ.ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
750γρ.λουκάνικα (Πηλίου ή Τριπόλεως)
2 πρέζες μαύρο πιπέρι
2 πρέζες ρίγανη
2 πρέζες κόλιανδρο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-8 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
125γρ.ρετσίνα
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξαφλουδίζετε τις ντομάτες.Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα μπαχαρικά,το σκόρδο και το αλάτι.Ρίχνετε τη ρετσίνα σε ένα ταψί και απλώνετε τα λουκάνικα.Τα σκεπάζετε με τις μελιτζάνες,τις πιπεριές και τις ντομάτες.Πασπαλίζετε με το μίγμα του μπολ.Ψήνετε σε μέτριο προς καυτό φούρνο,για 15΄-20΄.Το σερβίρετε κρύο ή ζεστό.