laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κοτόπουλο με μπάμιες

Συνταγές

Κοτόπουλο με μπάμιες
0.00

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό κομμένο σε κομμάτια

125γρ.ελαιόλαδο

250γρ.κρεμμύδι ψιλοκομμένο

750γρ.ντομάτες κονκασέ

500γρ.μπάμιες ψιλές

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κόλιανδρο

2 πρέζες κόκκινο πιπέρι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο ξύδι

λίγη ζάχαρη

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι και πιπέρι μαύρο

νερό

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο στους 120οC.Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι και το κοτόπουλο και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί.Σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε το κρέας με λίγο νερό.Προσθέτετε τα μπαχαρικά,αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 30΄.Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για ακόμα 10΄.Βάζετε τις μπάμιες σε ταψί,σκεπάζετε το μισοβρασμένο κοτόπουλο,πουδράρετε με το μαϊντανό και τελειώνετε το ψήσιμο σε μέτριο φούρνο στους 180οC για 30΄- 40΄.

 

 

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο