laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κοτόπουλο με μπάμιες

Συνταγές

Κοτόπουλο με μπάμιες
0.00

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό κομμένο σε κομμάτια

125γρ.ελαιόλαδο

250γρ.κρεμμύδι ψιλοκομμένο

750γρ.ντομάτες κονκασέ

500γρ.μπάμιες ψιλές

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κόλιανδρο

2 πρέζες κόκκινο πιπέρι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο ξύδι

λίγη ζάχαρη

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι και πιπέρι μαύρο

νερό

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο στους 120οC.Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι και το κοτόπουλο και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί.Σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε το κρέας με λίγο νερό.Προσθέτετε τα μπαχαρικά,αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 30΄.Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για ακόμα 10΄.Βάζετε τις μπάμιες σε ταψί,σκεπάζετε το μισοβρασμένο κοτόπουλο,πουδράρετε με το μαϊντανό και τελειώνετε το ψήσιμο σε μέτριο φούρνο στους 180οC για 30΄- 40΄.

 

 

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες. Κόβετε το πάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα τους.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Αρακάς κοκκινιστό
Μια ωραία συνταγή ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε αρακά