laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κοτόπουλο με μπάμιες

Συνταγές

Κοτόπουλο με μπάμιες
0.00

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό κομμένο σε κομμάτια

125γρ.ελαιόλαδο

250γρ.κρεμμύδι ψιλοκομμένο

750γρ.ντομάτες κονκασέ

500γρ.μπάμιες ψιλές

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κόλιανδρο

2 πρέζες κόκκινο πιπέρι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο ξύδι

λίγη ζάχαρη

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι και πιπέρι μαύρο

νερό

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο στους 120οC.Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι και το κοτόπουλο και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί.Σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε το κρέας με λίγο νερό.Προσθέτετε τα μπαχαρικά,αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 30΄.Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για ακόμα 10΄.Βάζετε τις μπάμιες σε ταψί,σκεπάζετε το μισοβρασμένο κοτόπουλο,πουδράρετε με το μαϊντανό και τελειώνετε το ψήσιμο σε μέτριο φούρνο στους 180οC για 30΄- 40΄.

 

 

Φασολάκια λαδερά
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.