laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κοτόπουλο με μπάμιες

Συνταγές

Κοτόπουλο με μπάμιες
0.00

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό κομμένο σε κομμάτια

125γρ.ελαιόλαδο

250γρ.κρεμμύδι ψιλοκομμένο

750γρ.ντομάτες κονκασέ

500γρ.μπάμιες ψιλές

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κόλιανδρο

2 πρέζες κόκκινο πιπέρι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο ξύδι

λίγη ζάχαρη

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι και πιπέρι μαύρο

νερό

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο στους 120οC.Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι και το κοτόπουλο και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί.Σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε το κρέας με λίγο νερό.Προσθέτετε τα μπαχαρικά,αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 30΄.Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για ακόμα 10΄.Βάζετε τις μπάμιες σε ταψί,σκεπάζετε το μισοβρασμένο κοτόπουλο,πουδράρετε με το μαϊντανό και τελειώνετε το ψήσιμο σε μέτριο φούρνο στους 180οC για 30΄- 40΄.

 

 

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.