Υλικά συνταγής
1 1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα και τρυφερά
125-250γρ. ελαιόλαδο
350γρ.κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πάπρικα
500γρ.ντομάτα κονκασέ
2-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
νερό
αλάτι και πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια και τα ψήνετε μέχρι να ιδρώσουν,ανακατεύοντας για 10΄,σε σιγανή θερμοκρασία.Προσθέτετε νερό,τόσο ώστε να καλυφθούν τα υλικά και τα μπαχαρικά.Σιγοβράζετε για 20΄ και τότε ρίχνετε την ντομάτα,το σκόρδο,το μαϊντανό και το αλάτι.Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.