laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φασολάκια λαδερά

Συνταγές

Φασολάκια λαδερά
0.00

Υλικά συνταγής

1 1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα και τρυφερά

125-250γρ. ελαιόλαδο

350γρ.κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο

1 πρέζα πάπρικα

500γρ.ντομάτα κονκασέ

2-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

νερό

αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση συνταγής

Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια και τα ψήνετε μέχρι να ιδρώσουν,ανακατεύοντας για 10΄,σε σιγανή θερμοκρασία.Προσθέτετε νερό,τόσο ώστε να καλυφθούν τα υλικά και τα μπαχαρικά.Σιγοβράζετε για 20΄ και τότε ρίχνετε την ντομάτα,το σκόρδο,το μαϊντανό και το αλάτι.Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

 

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Γεμιστά

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.