laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Φασολάκια λαδερά

Συνταγές

Φασολάκια λαδερά
0.00

Υλικά συνταγής

1 1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα και τρυφερά

125-250γρ. ελαιόλαδο

350γρ.κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο

1 πρέζα πάπρικα

500γρ.ντομάτα κονκασέ

2-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

νερό

αλάτι και πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση συνταγής

Σε κατσαρόλα ξανθίζετε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι.Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα φασολάκια και τα ψήνετε μέχρι να ιδρώσουν,ανακατεύοντας για 10΄,σε σιγανή θερμοκρασία.Προσθέτετε νερό,τόσο ώστε να καλυφθούν τα υλικά και τα μπαχαρικά.Σιγοβράζετε για 20΄ και τότε ρίχνετε την ντομάτα,το σκόρδο,το μαϊντανό και το αλάτι.Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

 

Κοτόπουλο με μπάμιες
Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο,στους 120οC.

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Καλαμαράκια γεμιστά με πλιγούρι,κάπαρη και ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα , ώστε να μην χυθεί η γέμιση

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ