laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Λαχανόπιτα χωριάτικη

Λαχανόπιτα χωριάτικη

Συνταγές

Λαχανόπιτα χωριάτικη
0.00

Υλικά Συνταγής

2 κιλά λαχανικά διάφορα άνηθο,κρεμμυδάκια και κρεμμύδια ξερά 

1 φλιτζ. λάδι, 4 αυγά

1\2 κιλό τυρί φέτα

1/2 κιλό ζύμη, όπως δτην προηγούμενη συνταγή αλατοπίπερο

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το κρεμμύδι.Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε το λάδι , το τυρί κομματιασμένο και τα αυγά χτυπημένα. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι για τα φύλλα.ανοίγουμε την ζύμη σε 3-4 φύλλα στενόμακρα και τοποθετούμε κατα μήκος στο κάθε φύλλο την γέμιση.Τυλίγουμε το φύλλο ρολό και το πιέζουμε στις άκρες να σχηματιστούν κύκλο,ο ένας μετά τον άλλον.Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο,μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.Σερβίρεται με ξυνόγαλο.

Κοθρόπιτα
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, με το λάδι, λίγο αλάτι και το νερό

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Λαχανόπιτα χωριάτικη
Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο

Κολοκυθό τυροπιτάκια με ροκφόρ και φιστίκια
Τα κολοκυθό-τυροπιτάκια μπορείτε και να τα καταψύξετε προτού να τα ψήσετε . Όταν θέλετε να τα σερβίρετε θα τα ψήσετε σε περίπου 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, όπως είναι από την κατάψυξη χωρίς να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Πρασαυγόπιτα

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει