laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα

Συνταγές

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
2.00

6Υλικά συνταγής

500γρ.μύδια καθαρισμένα

1 πιπεριά κέρατο,καυτερή,κομμένη σε λωρίδες

125γρ.ελαιόλαδο

3 κουτ.σούπας ούζο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

125γρ.γραβιέρα ή φέτα κομμένη σε κύβους

1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ ή 1 ντομάτα κονκασέ

1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.Ρίχνετε την πιπεριά,το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά.Σβήνετε με το ούζο και αμέσως μετά ρίχνετε το κρασί.Περιμένετε να πάρει μια καλή βράση και ρίχνετε τον πελτέ.Ανακατεύετε και ρίχνετε τα μύδια.Σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν 2΄ - 6΄.Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε τους κύβους της γραβιέρας ή της φέτας.Μαγειρεύετε ακόμη για 3΄και τα σερβίρετε ζεστά.

 

 

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες