6Υλικά συνταγής
500γρ.μύδια καθαρισμένα
1 πιπεριά κέρατο,καυτερή,κομμένη σε λωρίδες
125γρ.ελαιόλαδο
3 κουτ.σούπας ούζο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
125γρ.γραβιέρα ή φέτα κομμένη σε κύβους
1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ ή 1 ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.Ρίχνετε την πιπεριά,το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά.Σβήνετε με το ούζο και αμέσως μετά ρίχνετε το κρασί.Περιμένετε να πάρει μια καλή βράση και ρίχνετε τον πελτέ.Ανακατεύετε και ρίχνετε τα μύδια.Σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν 2΄ - 6΄.Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε τους κύβους της γραβιέρας ή της φέτας.Μαγειρεύετε ακόμη για 3΄και τα σερβίρετε ζεστά.