laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα

Συνταγές

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
0.00

6Υλικά συνταγής

500γρ.μύδια καθαρισμένα

1 πιπεριά κέρατο,καυτερή,κομμένη σε λωρίδες

125γρ.ελαιόλαδο

3 κουτ.σούπας ούζο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

125γρ.γραβιέρα ή φέτα κομμένη σε κύβους

1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ ή 1 ντομάτα κονκασέ

1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.Ρίχνετε την πιπεριά,το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά.Σβήνετε με το ούζο και αμέσως μετά ρίχνετε το κρασί.Περιμένετε να πάρει μια καλή βράση και ρίχνετε τον πελτέ.Ανακατεύετε και ρίχνετε τα μύδια.Σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν 2΄ - 6΄.Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε τους κύβους της γραβιέρας ή της φέτας.Μαγειρεύετε ακόμη για 3΄και τα σερβίρετε ζεστά.

 

 

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Μπαρμπούνια τηγανητά
Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη