laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα

Συνταγές

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
2.50

6Υλικά συνταγής

500γρ.μύδια καθαρισμένα

1 πιπεριά κέρατο,καυτερή,κομμένη σε λωρίδες

125γρ.ελαιόλαδο

3 κουτ.σούπας ούζο

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

125γρ.γραβιέρα ή φέτα κομμένη σε κύβους

1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ ή 1 ντομάτα κονκασέ

1 κρεμμυδάκι φρέσκο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.Ρίχνετε την πιπεριά,το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά.Σβήνετε με το ούζο και αμέσως μετά ρίχνετε το κρασί.Περιμένετε να πάρει μια καλή βράση και ρίχνετε τον πελτέ.Ανακατεύετε και ρίχνετε τα μύδια.Σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν 2΄ - 6΄.Αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε τους κύβους της γραβιέρας ή της φέτας.Μαγειρεύετε ακόμη για 3΄και τα σερβίρετε ζεστά.

 

 

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά