laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ψαροκεφτέδες

Συνταγές

Ψαροκεφτέδες
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό μπακαλιάρο ξερό (παστό)

125γρ.κρεμμύδια ξερά και φρέσκα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 αυγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 πρέζες πιπέρι μαύρο

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 κουτ.σούπας ούζο

2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ.σούπας άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

250γρ.πατάτες σε πουρέ ή ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στραγγισμένη

αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.Την άλλη μέρα τον στραγγίζετε,τον ξεκοκκαλίζετε και τον αλέθετε μαζί με τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον άνηθο ή τον μάραθο σε μια λεκάνη.Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε καλά όλα μαζί.Πλάθετε μικρούς κεφτέδες,τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.Τους βρέχετε με χυμό λεμονιού και τους σερβίρετε ζεστούς.

 

 

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Μους πέστροφας
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μίγμα σε καναπεδάκια,ταρτάκια,μικρά σάντουιτς και αλμυρά μπισκότα

Κεφτεδάκια
Πλάθουμε αρκετά καλά το κιμά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Φλογέρες
Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ.

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..

Ντομάτες φούρνου
Ανακατώστε καλά το σκόρδο, το μαϊντανο,

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.