Υλικά συνταγής
1 κιλό μπακαλιάρο ξερό (παστό)
125γρ.κρεμμύδια ξερά και φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουτ.σούπας ούζο
2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.σούπας άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
250γρ.πατάτες σε πουρέ ή ψίχα ψωμιού μουσκεμένη και στραγγισμένη
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε το μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.Την άλλη μέρα τον στραγγίζετε,τον ξεκοκκαλίζετε και τον αλέθετε μαζί με τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τον μαϊντανό και τον άνηθο ή τον μάραθο σε μια λεκάνη.Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε καλά όλα μαζί.Πλάθετε μικρούς κεφτέδες,τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.Τους βρέχετε με χυμό λεμονιού και τους σερβίρετε ζεστούς.