laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χαλούμι σαγανάκι

Συνταγές

Χαλούμι σαγανάκι
0.00

Υλικά συνταγής

350γρ.χαλούμι σκληρό

1-2 αυγά

χυμό 1-2 λεμονιών

λίγο αλεύρι

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

πιπέρι μαύρο και κόκκινο

νερό

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2 εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε.Σε σαλατιέρα σπάζετε τα αυγά,ρίχνετε μέσα τα πιπέρια,το μοσχοκάρυδο και λίγο νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί,όπως την ομελέτα.Βάζετε το τηγάνι με το λάδι πάνω στη φωτιά να κάψει,τινάζετε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού,τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και τα ροδίζετε μέσα στο τηγάνι.Τα σερβίρετε ζεστά, με το λάδι του τηγανίσματος,αφού τα βρέξετε με το χυμό του λεμονιού.

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.