laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χαλούμι σαγανάκι

Συνταγές

Χαλούμι σαγανάκι
0.00

Υλικά συνταγής

350γρ.χαλούμι σκληρό

1-2 αυγά

χυμό 1-2 λεμονιών

λίγο αλεύρι

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

πιπέρι μαύρο και κόκκινο

νερό

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2 εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε.Σε σαλατιέρα σπάζετε τα αυγά,ρίχνετε μέσα τα πιπέρια,το μοσχοκάρυδο και λίγο νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί,όπως την ομελέτα.Βάζετε το τηγάνι με το λάδι πάνω στη φωτιά να κάψει,τινάζετε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού,τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και τα ροδίζετε μέσα στο τηγάνι.Τα σερβίρετε ζεστά, με το λάδι του τηγανίσματος,αφού τα βρέξετε με το χυμό του λεμονιού.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Μούγκρα
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πάσχα.

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Χαλούμι σαγανάκι
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε καλά και τα αλευρώνετε.

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.