laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χαλούμι σαγανάκι

Συνταγές

Χαλούμι σαγανάκι
0.00

Υλικά συνταγής

350γρ.χαλούμι σκληρό

1-2 αυγά

χυμό 1-2 λεμονιών

λίγο αλεύρι

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

πιπέρι μαύρο και κόκκινο

νερό

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2 εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε.Σε σαλατιέρα σπάζετε τα αυγά,ρίχνετε μέσα τα πιπέρια,το μοσχοκάρυδο και λίγο νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί,όπως την ομελέτα.Βάζετε το τηγάνι με το λάδι πάνω στη φωτιά να κάψει,τινάζετε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού,τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και τα ροδίζετε μέσα στο τηγάνι.Τα σερβίρετε ζεστά, με το λάδι του τηγανίσματος,αφού τα βρέξετε με το χυμό του λεμονιού.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό

Καπύρες (φρυγανιές)
Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Σκορδαλιά με ψωμί
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα

Ρεβιθοκεφτέδες
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.