Υλικά Συνταγής
1 ½ κιλό κολοκυθάκια
1 λίτρο γάλα
100 γρ βούτυρο
4-5 κουτ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
50 γρ ρύζι βρασμένα
600 γρ τυρί φέτα σε τρίμματα
10 αυγά
4 κουτ φρυγανιά τριμμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ τυρί τριμμένο (κασέρι, γραβιέρα, ρεγκάτο )
Εκτέλεση συνταγής
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα. Προσθέστε 80 γρ από το βούτυρο λιωμένο , τον μαϊντανό, το ρύζι τη φέτα , τα αυγά, 2 κουταλιές από φρυγανιά και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε καλά. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι, το
πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά και αδειαάζετε μέσα το μίγμα . Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και πασπαλίζετε με το τυρί . Σκορπάτε επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα , να πήξει η πίτα και να ροδίσει η επιφάνειά της Αφήστε να κρυώσει καλά , κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.