laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο

Συνταγές

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

1 ½ κιλό κολοκυθάκια
1 λίτρο γάλα
100 γρ βούτυρο
4-5 κουτ.  μαϊντανός  ψιλοκομμένος
50 γρ ρύζι βρασμένα
600 γρ τυρί φέτα σε τρίμματα
10 αυγά
4 κουτ φρυγανιά τριμμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ τυρί τριμμένο (κασέρι, γραβιέρα, ρεγκάτο )

Εκτέλεση συνταγής    
           
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα. Προσθέστε 80 γρ από το βούτυρο λιωμένο , τον μαϊντανό, το ρύζι τη φέτα , τα αυγά, 2 κουταλιές  από φρυγανιά και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε καλά. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι, το
πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά και αδειαάζετε μέσα το μίγμα . Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και πασπαλίζετε με το τυρί . Σκορπάτε επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα , να πήξει η πίτα και να ροδίσει η επιφάνειά της Αφήστε να κρυώσει καλά , κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. 

Πίτσα με πολέντα
Αναμειγνύετε τον κιμά και τον βασιλικό, το πιπέρι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και αφήνετε στην άκρη ώσπου να ετοιμάσετε τη βάση της πίτσας.

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Τυροπιτάκια με ρικότα
Αναμειγνύετε τη ρικότα, τη φέτα και τα αυγά σε μπολ. Ρίχνετε λίγο πιπέρι.

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Κοθρόπιτα
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, με το λάδι, λίγο αλάτι και το νερό