laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο

Συνταγές

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
0.00

 

Υλικά Συνταγής

1 ½ κιλό κολοκυθάκια
1 λίτρο γάλα
100 γρ βούτυρο
4-5 κουτ.  μαϊντανός  ψιλοκομμένος
50 γρ ρύζι βρασμένα
600 γρ τυρί φέτα σε τρίμματα
10 αυγά
4 κουτ φρυγανιά τριμμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ τυρί τριμμένο (κασέρι, γραβιέρα, ρεγκάτο )

Εκτέλεση συνταγής    
           
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα. Προσθέστε 80 γρ από το βούτυρο λιωμένο , τον μαϊντανό, το ρύζι τη φέτα , τα αυγά, 2 κουταλιές  από φρυγανιά και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε καλά. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι, το
πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά και αδειαάζετε μέσα το μίγμα . Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα και πασπαλίζετε με το τυρί . Σκορπάτε επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα , να πήξει η πίτα και να ροδίσει η επιφάνειά της Αφήστε να κρυώσει καλά , κόβετε σε φέτες και σερβίρετε. 

Σπανακοτυρόπιτα
Σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα

Κολοκυθό τυροπιτάκια με ροκφόρ και φιστίκια
Τα κολοκυθό-τυροπιτάκια μπορείτε και να τα καταψύξετε προτού να τα ψήσετε . Όταν θέλετε να τα σερβίρετε θα τα ψήσετε σε περίπου 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, όπως είναι από την κατάψυξη χωρίς να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν

Πρασαυγόπιτα

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.