Υλικά συνταγής
500γρ.βούτυρο γάλακτος αγελάδος
250γρ.βιτάμ πλάκα
1 1/2 κούπα ψημένα αμύγδαλα λευκά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 1 κιλό και κάτι)
1κιλό ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε το βούτυρο γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι,στη συνέχεια το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το βιτάμ για να λιώσει.Σπάτε τα αμύγδαλα στη μέση και τα ρίχνετε στο μίγμα με τα λιωμένα βούτυρα.Προσθέτετε μισή κούπα άχνη ζάχαρη και τέλος το αλεύρι.Ανακατεύετε το μίγμα ίσα ίσα να ενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει.Πλάθετε τους κουραμπιέδες,τους τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC για 25΄-30΄μέχρι να πάρουν χρώμα.Ρίχνετε τις βανίλες στην υπόλοιπη άχνη.Μόλις ψηθούν αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τους τυλίγετε με άχνη.