laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Γλυκά > Γιορτινά γλυκά > Βασιλόπιτα με μαγιά μπύρας

Βασιλόπιτα με μαγιά μπύρας

Συνταγές

Βασιλόπιτα με μαγιά μπύρας
0.00

Υλικά συνταγής

1 1/2 φλυτζ.τσαγιού χλιαρό γάλα

25γρ.μαγιά μπύρας

1 1/2 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη

1 φλυτζ.τσαγιού φρέσκο βούτυρο

λίγο αλάτι

5 αυγά ελαφρά χτυπημένα

8 φλυτζ.τσαγιού περίπου αλεύρι (σκληρό)

1 κρόκο αυγού

1 κουταλιά νερό

σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

Διαλύετε μέσα στο γάλα τη μαγιά και ρίχνετε τη ζάχαρη,το βούτυρο,λίγο αλάτι και τα αυγά.Προσθέτετε το μισό αλεύρι.Χτυπάτε το χυλό και ρίχνετε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή.Τη σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να διαπλασιασθεί σε όγκο (περίπου μιάμιση ώρα).Ξαναζυμώνετε τη ζύμη για να ξεφουσκώσει και την αφήνετε σκεπασμένη για μισή ώρα.Κατόπιν τη βάζετε σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί ή σε δύο μικρά.Αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να διαπλασιασθεί σε όγκο.Χτυπάτε τον κρόκο με μια κουταλιά νερό και αλείφετε την επιφάνεια της βασιλόπιτας.Την πασπαλίζετε με σουσάμι και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180οC για περίπου μία ώρα. 

 

Δίπλες
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο.Προσθέτετε το κονιάκ,το ξύσμα λεμονιού και τόσο αλεύρι όσο το μίγμα σηκώσει

Μελομακάρονα κλασικά
Τοποθετείτε τα υλικά του μίγματος Β σε μπολ και ανακατεύετε καλά με το σύρμα.

Κουλουράκια Λαμπριάτικα
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τη ζάχαρη τμηματικά.Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Τσουρέκια Λαμπριάτικα
Αναμιγνύετε το βούτυρο,τη ζάχαρη,το γάλα,τα αυγά,ελαφρά χτυπημένα, και ελάχιστο αλάτι.

Κουραμπιέδες
Λιώνετε το βούτυρο γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι,στη συνέχεια το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το βιτάμ.

Πουτίγκα Χριστουγέννων
Κοσκινίζετε το αλεύρι με τα πρώτα πέντε υλικά δύο φορές.

Μπισκότα γεμιστά
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,τα καρύδια και τις βανίλιες και ανακατεύετε.

Μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι,το μετράτε και το ξανακοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.

Δίπλες Καλαμάτας
Τοποθετείτε σε ένα σκεύος το αλεύρι,το λάδι,το γάλα,τα αυγά και τη βανίλια.