Υλικά συνταγής
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ.τσαγιού καρύδια αλεσμένα
2 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
2 βανίλιες
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,τα καρύδια και τις βανίλιες και ανακατεύετε .Προσθέτετε τους κρόκους και σιγά σιγά το αλεύρι.Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια ζύμη μάλλον σκληρή που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπωλ.Την ανοίγετε σε φύλλο,κόβετε με στρόγγυλο κουπ ατ τα μισά μπισκότα και στα υπόλοιπα μισά με ένα μικρότερο κουπ ατ φτιάχνετε στο κέντρο ότι σχέδιο θέλετε.Τα μπισκότα φροντίστε να έχουν το ίδιο πάχος ή μέγεθος για να ψήνονται στον ίδιο χρόνο.Απλώνετε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αλείφετε από πάνω με τα ασπράδια.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες του μπισκότου.Αφού κρυώσουν απλώνετε στο κάτω μέρος του μπισκότου λίγη μαρμελάδα ή κρέμα φουντουκιού και το σκεπάζετε με ένα μπισκότο με το σχέδιο στη μέση.Αν θέλετε πασπαλίζετε από πάνω με ζάχαρη άχνη.