laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπισκότα γεμιστά

Συνταγές

Μπισκότα γεμιστά
0.00

Υλικά συνταγής

1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη

1 φλυτζ.τσαγιού καρύδια αλεσμένα

2 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο λιωμένο

3 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)

2 βανίλιες

1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

Αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπωλ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,τα καρύδια και τις βανίλιες και ανακατεύετε .Προσθέτετε τους κρόκους και σιγά σιγά το αλεύρι.Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια ζύμη μάλλον σκληρή που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπωλ.Την ανοίγετε σε φύλλο,κόβετε με στρόγγυλο κουπ ατ τα μισά μπισκότα και στα υπόλοιπα μισά με ένα μικρότερο κουπ ατ φτιάχνετε στο κέντρο ότι σχέδιο θέλετε.Τα μπισκότα φροντίστε να έχουν το ίδιο πάχος ή μέγεθος για να ψήνονται στον ίδιο χρόνο.Απλώνετε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αλείφετε από πάνω με τα ασπράδια.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες του μπισκότου.Αφού κρυώσουν απλώνετε στο κάτω μέρος του μπισκότου λίγη μαρμελάδα ή κρέμα φουντουκιού και το σκεπάζετε με ένα μπισκότο με το σχέδιο στη μέση.Αν θέλετε πασπαλίζετε από πάνω με ζάχαρη άχνη.

 

 

Μπισκότα γεμιστά
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,τα καρύδια και τις βανίλιες και ανακατεύετε.

Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μπισκοτάκια Λαμπριάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.

Μακαρόν αμυγδάλου με λεύκη σοκολάτα
Χτυπάτε το μάρτσιπαν τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και ρίχνετε...

Μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι,το μετράτε και το ξανακοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.

Αμυγδαλωτά
Τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα αλειμμένη με σπορέλαιο, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους

Κουλουράκια
Χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη και τα αβγά. Μετά προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα του πορτοκαλιού,

Κουλούρα Λαμπριάτικη
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αλεσμένα φουντούκια και προσθέτετε το λιωμένο βιτάμ και το αυγό.