Υλικά Συνταγής
¾ φλιτζανιού νερό
¼ φλιτζανιού λάδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
24 μικρά μύδια με το κέλυφος
1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν . Στραγγίστε τα και πετάξτε το νερό Βγάλτε τα μύδια , το λάδι , το σκόρδο το μαϊντανό και τα ψίχουλα ψωμιού σ΄ ένα μικρό μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα για 30 λεπτά. Βάλτε ένα μύδι σε κάθε κέλυφος που κρατήσατε και τοποθετήστε τα σε ταψί. Ανακατώστε την ντομάτα στο προηγούμενο μείγμα και βάλτε ένα κουταλάκι απ΄ αυτό σε κάθε κέλυφος. Ψήστε τα μύδια σε δυνατό φούρνο για 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το ψωμί.