laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μύδια φούρνου

Συνταγές

Μύδια φούρνου
0.00

Υλικά Συνταγής

¾ φλιτζανιού νερό
¼ φλιτζανιού λάδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
24 μικρά μύδια με το κέλυφος
1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν . Στραγγίστε τα και πετάξτε το νερό Βγάλτε τα μύδια , το λάδι , το σκόρδο το μαϊντανό και τα ψίχουλα ψωμιού σ΄ ένα μικρό μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο σκεπασμένα για 30 λεπτά. Βάλτε ένα μύδι σε κάθε κέλυφος που κρατήσατε και τοποθετήστε τα σε ταψί. Ανακατώστε την ντομάτα στο προηγούμενο μείγμα και βάλτε ένα κουταλάκι απ΄ αυτό σε κάθε κέλυφος. Ψήστε τα μύδια σε δυνατό φούρνο για 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το ψωμί. 

Μπουρεκάκια Καισαρείας
τοποθετώντας μέσα τη γέμιση και τυλίγετε σε μπουρεκάκια όλο το φύλλο

Ορεκτικά με μπαγκέτα
Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 εκ και ροδίστε τες

Μπαρμπούνια στον φούρνο
Καθαρίστε και πλύντε καλά τα ψάρια. Στραγγίστε τα, αραδιάστε τα σε ταψάκι και περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί