Υλικά συνταγής
4 κρόκους αυγών
4 κουτ.σούπας κοφτές ζάχαρη άχνη
3 κουτ.σούπας κοφτές βούτυρο ή φυτίνη
1 κουτ.σούπας κονιάκ
2 φλυτζ.τσαγιού αλεύρι
ξύσμα λεμονιού
λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη ή μέλι ή σιρόπι
καρύδια,κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο.Προσθέτετε το κονιάκ,το ξύσμα λεμονιού και τόσο αλεύρι όσο το μίγμα σηκώσει για να γίνει η ζύμη σφιχτή.Την αφήνετε αν θέλετε σκεπασμένη για μία ώρα περίπου.Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο λεπτό πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.Κόβετε το φύλλο σε λωρίδες 3x10 εκατοστών με ροδελίτσα.Κάνετε στο κέντρο μια σχισμή και περνάτε μέσα σ'αυτή τη μια άκρη.Ή δένετε κόμπο ή κόβετε το φύλλο σε μικρά μπακλαβαδωτά κομμάτια.Τα ρίχνετε να ψηθούν σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.Σερβίρετε τις δίπλες πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη ή τις περιχύνετε με σιρόπι ή με μέλι.Ρίχνετε πάνω καρύδια και κανέλα.