laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπριάμι

Συνταγές

Μπριάμι
0.00

Υλικά Συνταγής

6 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες

3 μέτριες πατάτες

3 μέτρια κρεμμύδια

4 μέτρια κολοκυθάκια
2 κλαδάκια σέλινο     
1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ½ κουτάλια άνηθος ψιλοκομμένος   
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
πιπέρι

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ. Κόψτε το σέλινο σε κομμάτια 3 εκ. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί, απλώστε τις μισές ντομάτες, βάλτε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια και το σέλινο και καλύψτε με τις υπόλοιπες ντομάτες. Πασπαλίστε με τα μυρωδικά, το σκόρδο και το πιπέρι και περιχύστε με το λάδι. Ψήστε το φαγητό σε δυνατό φούρνο 30 λεπτά, ανακατώστε απαλά και ψήστε άλλα 40 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά

 

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σπανακόρυζο
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Πρασοσέλινο ή Πρασοτηγανιά
Βράζετε σε λίγο νερό τα καρότα και το σέλινο ή τη σελινόριζα και κρατάτε το νερό τους.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.