laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα

Συνταγές

Ταλιατέλες  με Θαλασσινά και Ντομάτα
0.00

Υλικά Συνταγής

500γρ. ταλιατέλες 
350γρ. μικρά μύδια με το κέλυφος
400γρ.  μέτριες γαρίδες
200γρ.  καλαμαράκια σε ροδέλες
300γρ.  φιλέτο άσπρου ψαριού
4 κόκκοι μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζανιού ξερό άσπρο κρασί
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κονσέρβες (850γρ.) ντοματάκια
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά ντοματοπολτός
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος, επιπλέον


Εκτέλεση Συνταγής

Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές. Κόψτε το ψάρι σε κομματάκια 3εκ. Βάλτε στην κατσαρόλα τα μύδια, το πιπέρι, το νερό, το κρασί, το δαφνόφυλλο, το μαϊντανό και τη ρίγανη. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε  τα σκεπασμένα για 2 λεπτά. Στραγγίστε τα  μύδια και κρατήστε το ζωμό. Πετάξτε  όσα μύδια δεν άνοιξαν. Ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με τον χυμό τους, τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη ρίγανη και τον επιπλέον μαϊντανό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τα σκεπασμένα για 20 λεπτά. Ξεσκεπάστε τα και σιγοβράστε τα για 10 λεπτά, ώσπου να πήξει η σάλτσα ελαφρά. Ρίξτε στη σάλτσα το ζωμό των μυδιών, τις γαρίδες, τα καλαμάρια και το ψάρι. Βράστε 3 λεπτά ανακατώνοντας. Προσθέστε τα μύδια και ανακατώστε απαλά. Ανακατώστε τη μισή σάλτσα θαλασσινών στα μακαρόνια και περιχύστε τα με την υπόλοιπη. Σερβίρετε με χοντροτριμμένο ρεπάνι και μαϊντανό.     


 

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει