laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα

Συνταγές

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
0.00

Υλικά Συνταγής

1 μελιτζάνα
χοντρό αλάτι
λάδι για φριτέζα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
180γρ. πένες (ζυμαρικό)
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση Συνταγής

Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά. Πλύντε  και στεγνώστε τη με απορροφητικό χαρτί. Τηγανίστε τη σε καυτή φριτέζα  ώσπου να ροδίσει ελαφρά. Στραγγίστε τη πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε το μείγμα ξεσκέπαστο περίπου 25 λεπτά, ανακατώνοντας κάθε τόσο ώσπου να εξατμιστεί όλο το υγρό. Βράστε  και στραγγίστε τα μακαρόνια. Πριν σερβίρετε, ανακατώστε μελιτζάνα, σάλτσα, μακαρόνια και βασιλικό. Σερβίρεται ζεστό.   


 

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Μακαρόνια παστίτσιο με τυρί φέτα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα, προσθέτετε το γάλα και το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,