laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα

Συνταγές

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
0.00

Υλικά Συνταγής

1 μελιτζάνα
χοντρό αλάτι
λάδι για φριτέζα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
180γρ. πένες (ζυμαρικό)
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση Συνταγής

Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά. Πλύντε  και στεγνώστε τη με απορροφητικό χαρτί. Τηγανίστε τη σε καυτή φριτέζα  ώσπου να ροδίσει ελαφρά. Στραγγίστε τη πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε το μείγμα ξεσκέπαστο περίπου 25 λεπτά, ανακατώνοντας κάθε τόσο ώσπου να εξατμιστεί όλο το υγρό. Βράστε  και στραγγίστε τα μακαρόνια. Πριν σερβίρετε, ανακατώστε μελιτζάνα, σάλτσα, μακαρόνια και βασιλικό. Σερβίρεται ζεστό.   


 

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει (λίγο νερό ώστε μόλις να τις σκεπάζει)