Υλικά Συνταγής
300 γρ. σφολιάτα
2 κουτ. σουσάμι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Υλικά για την γέμιση
1 κουτ. λάδι
1 πράσο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
100γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα
50γρ.ροκφόρ σε τρίμματα
100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κουτ. γάλα
1 αυγό
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε σε λεία επιφάνεια λίγο αλεύρι και το σουσάμι. Ανοίγετε τη σφολιάτα σε φύλλο επάνω στο σουσάμι και χωρίζετε σε 4-5 στρογγυλά κομμάτια με 15 εκ. διάμετρο.
Εκτέλεση για την γέμιση
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν. Σε μπολ βάζετε τα τυριά και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το γάλα, το αυγό, τα πράσα και τα κρεμμύδια και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μίγμα στα κομμάτια της σφολιάτας. Βρέχετε με λίγο νερό τις άκρες του κάθε κομματιού και διπλώνετε στα δύο. Πιέζετε καλά να κολλήσουν. Με πινέλο αλείφετε με το αυγό και βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνετε για 30 λεπτά, να ροδίσουν και να είναι τραγανές. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες