laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Τυρόπιτες με σουσάμι

Τυρόπιτες με σουσάμι

Συνταγές

Τυρόπιτες με σουσάμι
0.00

Υλικά Συνταγής

300 γρ. σφολιάτα
2 κουτ. σουσάμι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Υλικά για την γέμιση

1 κουτ. λάδι
1 πράσο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
100γρ. τυρί φέτα σε τρίμματα
50γρ.ροκφόρ σε τρίμματα
100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κουτ. γάλα
1 αυγό

Εκτέλεση Συνταγής


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε σε λεία επιφάνεια λίγο αλεύρι και το σουσάμι. Ανοίγετε τη σφολιάτα σε φύλλο επάνω στο σουσάμι και χωρίζετε σε 4-5 στρογγυλά κομμάτια με 15 εκ. διάμετρο.

Εκτέλεση για την γέμιση

Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν. Σε μπολ βάζετε τα τυριά και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το γάλα, το αυγό, τα πράσα και τα κρεμμύδια και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε το μίγμα στα κομμάτια της σφολιάτας. Βρέχετε με λίγο νερό τις άκρες του κάθε κομματιού και διπλώνετε στα δύο. Πιέζετε καλά να κολλήσουν. Με πινέλο αλείφετε με το αυγό  και βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνετε   για 30 λεπτά, να ροδίσουν και να είναι τραγανές. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες  

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Λαχανόπιτα χωριάτικη
Καθαρίζουμε,κόβουμε και πλένουμε όλα τα τα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Κολοκυθόπιτα Αργολίδας χωρίς φύλλο
Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε με το γάλα

Κρεμμυδόπιτα σταρένια
Κόβουμε τα κρεμμύδια πολύ ψιλά κομμάτια και ροδίζουμε σε ένα τηγάνι

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Λουκάνικα σε χωριάτικο φύλλο
Βράζετε το γάλα και προσθέτετε σε αυτό την φυτίνη, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό