Υλικά Συνταγής
1/5 κιλό κοτόπουλο βρασμένο
3φλ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3φλ . γάλα
2κουτ. Βούτυρο
4κουτ. αλεύρι 1φλ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, πεκορίνο, ρεγκάτο)
¼ κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
2 αυγά
½ κιλό φύλλο κρούστας
2-3 κουτ. βούτυρο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβετε σε κύβους το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Ανακατεύετε και προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια, να γίνει πηχτή μπεσαμέλ. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο, ανακατεύετε και βγάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και ρίχνετε μέσα το τυρί, το μοσχοκάρυδο και τα αυγά. Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Λιώνετε το βούτυρο. Απλώνετε τα μισά φύλλα κρούστας σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι αλείφοντάς τα ένα- ένα με το βούτυρο. Αδειάστε μέσα το μείγμα της γέμισης και γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν. Σκεπάζετε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα κι αυτά με βούτυρο. Χαράζετε σε τετράγωνα ή μπακλαβαδώτα κομμάτια και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά, να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστή ή κρύα.