Υλικά συνταγής
1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1/2 κουτ.τσαγιού κοφτό κιτρικό οξύ
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε το βύσσινο,το πλένετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια.Ρίχνετε στα κουκούτσια το νερό και το στραγγίζετε.Βάζετε σε κατσαρόλα το βύσσινο και τη ζάχαρη σε σειρές και προσθέτετε το νερό από τα κουκούτσια.Βράζετε το γλυκό για 25 λεπτά και το αφήνετε 24 ώρες.Προσθέτετε το κιτρικό οξύ και το βράζετε μέχρι να δέσει.Με το κιτρικό οξύ γίνεται το χρώμα ανοιχτό κόκκινο.